Decorator floral

Informatii Curs

 • Calea Serban Voda, Nr.44  vezi harta
 • 0743.183.353 / 021.337.23.54

Curs design floral

Cui se adreseaza?

Design floral înseamna teorie plus foarte multa practică. Acest curs se adresează tuturor persoanelor care doresc să exploreze o lume fascinantă, colorată, parfumată și provocatoare. Pe măsură ce lucrezi cu flori, vei încerca mereu altceva.  Vei dori permanent să creezi alte și alte aranjamente în ton cu: starea de spirit, persoana căreia-i sunt adresate, arhitectura și decorul spațiului, anotimpul în care ne aflam, ocazia cu care le daruim, sărbatoarea Craciunului, aniversari și lista poate continua.

Teorie sau practică?

Partea teoretica se îmbină cu cea practica. Astfel, informațiile teoretice privind tipurile de flori, tehnicile și materialele folosite vor fi alaturate lucrului efectiv și împreuna vom realiza lucrări unice pentru fiecare sau pentru persoane dragi, pentru decorarea locuințelor etc.

Beneficii

La cursul de design floral vei învăța să realizezi aranjamente și buchete de ocazie. Cei intersați se vor familiariza cu universul florilor și vor invata să realizeze aranjamente inspirate și unice.

Îndemânarea obţinută prin practică îndelungată, trăirea emoţională, rafinamentul, imaginaţia, fantezia, perseverenţa şi nu în ultimul rând talentul, vor face ca timpul să se dilate și rezultatele să fie spectaculoase.

Toate aranjamentele florale executate la curs vor fi luate acasă.

Durata:  

Aproximativ 3 luni, o dată pe săptamană

Modul 1:  Introducere în arta florala, tipuri de flori, tehnici de realizare ale buchetelor și aranjamentelor  florale.

DURATA: 4 sedințe a câte 2h ½-3h, durata 4 săptamâni ( o întalnire pe saptamana)

Cursantii vor invata despre:

 • Istoria artei florale
 • Tipuri de flori
 • Modalități de păstrare și îngrijire a florilor tăiate în funcție de caracteristicile acestora,
 • Cum să tăiem tijele florilor în funcție de tipul lor
 • Metode și tehnici de însârmare ale tijelor florilor
 • Armonizarea tipurilor de flori cu accesoriile potrivite
 • Stiluri în arta florală
 • Materiale, ustensile și accesorii specifice și indispensabile
 • Tehnici principale de realizare ale buchetelor și aranjamentelor florale

În arta florală accentul este pus pe compozițiile alcătuite din plante și flori tăiate variat și divers colorate. Floristica este înrudită cu IKEBANA.

Floristica sau Arta florală pune accentul pe compozițiile colorate, alcătuite din flori și plante tăiate variat. În plus, aranjamentele rezultate conțin și alte elemente, cum ar fi: ghirlande, panglici, elemente decorative etc.

Ikebana folosește ca principii de bază simplitatea și puritatea liniilor și a culorilor.

Designul floral face parte din domeniul meseriilor în care componente vegetale (flori, crengi, mușchi) și nonvegetale (panglici, sticlă, ceramică, hârtie) realizează un produs nou, unitar, armonios denumit decorațiune florală.

Beneficii: Vor învăța principalele tipuri de flori și accesorii folosite în domeniu și realizarea buchetelor și aranjamentelor oferite pentru ocazii de zi cu zi (aniversări, sărbători etc.)

Modul 2: Cum alegem florile potrivite unui eveniment? Tehnici, materiale folosite și realizarea corsajelor, a buchetelor de mireasa și ale altor accesorii pentru evenimente speciale ( coronițe, coliere etc.).

DURATA: 4 sedințe a câte 2h ½-3h, durata 4 săptamâni ( o întalnire pe saptamana)

Cel de-al doilea modul este destinat evenimentelor. Mai exact, cursanții vor învăța să realizeze buchete și aranjamente florale potrivite evenimentelor.

Se vor realiza buchete și aranjamente pentru evenimente private, cum ar fi nunțile și botezurile. La aceste ședințe vom aborda în detaliu cum se realizează o lumânare de nuntă, un buchet de mireasă, diferite tipuri de corsaje sau coliere, broșe sau brățări florale.

Pe parcursul acestui modul vom discuta și realiza aranjamente florale pentru diferite tipuri de evenimente sau teme: botez, nunta romantică, nunta în funcție de anotimp (iarnă / primăvară) s.a.m.d.

Vor fi 4 ședințe, astfel: 

ședința 1: abordarea buchetului de mireasa – aspecte importante de luat în seamă la realizarea acestuia, 

ședința 2: realizarea lumânărilor pentru nunta / botez – forme, tipuri, modalități de îmbinare, 

ședința 3: aranjamente florale pentru o nunta tematică – alegerea florilor și accesoriilor potrivite temei, 

ședința 4: diverse accesorii destinate evenimentelor speciale (corsaje, coronițe, coliere florale…) – accesorii convenționale sau neconvenționale folosite în realizarea acestora.

Beneficii: Participanții învață cum se aleg florile potrivite evenimentului și cum se realizează aranjamentele specifice acestora. La finalul acestui modul cursanții vor putea realiza aranjamente florale de la A la Z pentru ocazii speciale (nunți, botezuri).

Modul 3:  Cum armonizăm florile / aranjamentele florale cu decorul și arhitectura spațiului Semnificatii Aranjamentele florale și decorul înzestreaza spațiile cu energie, culoare, dinamism, stil, bun gust. Accentele design-ului  floral scot din anonimat spațiile atunci când acestea sunt în armonie. 

DURATA: 4 sedințe a câte 2h ½-3h, durata 4 săptamâni 

Vom învăța cât de importantă este armonizarea florilor cu toate detaliile spațiului înconjurător, cum alegem florile potrivite locației, cum scoatem din anonimat cele mai anoste spații cu florile potrivite.

Vom discuta despre decorarea în stil contemporan, tropical, oriental sau rustic, în armonie cu arhitectura și decorul și/sau ale evenimentelor. Alegerea florilor, vaselor specifice, accesoriilor și realizarea unui buchet sau aranjament folosind materialele corespunzătoare. Alte elemente de care ținem seama când alegem florile potrivite pentru un spațiu, cum ar fi: lumina, dimensiunea spațiului, tipurile și culorile florilor, locul ocupat, accesoriile.

Aranjamentele florale și decorul înzestrează spațiile cu energie, culoare, dinamism, stil, bun gust. Accentele design-ului floral scot din anonimat spațiile atunci când acestea sunt în armonie.

La fiecare ședință vom realiza câte un aranjament specific unui spațiu ales (cameră de zi, sală de conferință, birou etc.).

Beneficii: La finalul modulului, participanții vor ști să încadreze într-un spațiu aranjamentul floral potrivit, vor cunoaște principalele elemente de luat în seamă când recomandă sau execută un aranjament pe comandă pentru un hotel, restaurant, sala de spectacole.

Despre trainer: Carmen Costescu 

Economist de profesie, trainer și designer-floral din pasiune.  Din experienta am învatat că cel mai mare dar pe care-l putem face oamenilor (inclusiv nouă înșine) este să-i acceptam așa cum sunt, și eventual să-i stimulam pentru a se descoperi și mai mult. Dintre toate meseriile și activitățile pe care le-am practicat de-a lungul carierei mele am învătat că acțiunea/practica  este singurul mod prin care poți învata ceva cu adevarat. Am înțeles ca nu poți performa și nu poți avea succes într-un domeniu care nu îți place. Pasiunea mea sun florile si mi-am pus tot timpul si creativitatea in a crea aranjamente florale care sa transmita mesaje si sa inspire oameni. Va astept alaturi de mine intr-o calatorie de cunoastere a mesajelor pe care le putem oferi celor din jurul nostru prin flori. 

Costul cursului : 

Modulul 1 pentru incepatori costa 500 lei, cu TVA inclus.

In pretul cursului, sunt incluse:

Materialele necesare pentru desfasurarea cursului (flori, accesorii etc.)

Suportul de curs

Diploma de participare eliberata de catre agentia Creative Business Management

Sesiune de E-coaching- suport oferit pe e-mail de catre trainer, fiecarui cursant in ceea ce priveste aplicarea tehnicilor invatate, rezolvarea problemelor intampinate. 

Modulul 2 pentru intermediari costa 600 lei, cu TVA inclus.

In pretul cursului, sunt incluse:

Materialele necesare pentru desfasurarea cursului (flori, accesorii etc.)

Suportul de curs

Diploma de participare eliberata de catre agentia Creative Business Management

Sesiune de E-coaching- suport oferit pe e-mail de catre trainer, fiecarui cursant in ceea ce priveste aplicarea tehnicilor invatate, rezolvarea problemelor intampinate. 

Modulul 3 pentru avansati costa 700 lei, cu TVA inclus.

In pretul cursului, sunt incluse:

Materialele necesare pentru desfasurarea cursului (flori, accesorii etc.)

Suportul de curs

Diploma de participare eliberata de catre agentia Creative Business Management

Sesiune de E-coaching- suport oferit pe e-mail de catre trainer, fiecarui cursant in ceea ce priveste aplicarea tehnicilor invatate, rezolvarea problemelor intampinate. 

REDUCERE: Cursantii care doresc sa participe la toate cele trei module vor beneficia de o reducere de 300 lei din valoarea totala de 1800 lei, astfel incat, pretul final al cursului integral va fi de 1500 lei.

Pentru informații suplimentare ne poți contacta la numerele de telefon 0743.183.353/ 021.337.23.54 sau prin email la cursuri@cbmanagement.ro.