Curs de agricultura ecologica

Informatii Curs

Fermierii care doresc să afle care sunt cele mai noi și utile tehnologii pentru producțiile lor și persoanele care și-au propus să activeze în agricultura ecologică, se pot înscrie la cursul de perfecţionare Operator în ferme ecologice mixte. Cursul se adresează atât celor care au experiență în agricultura ecologică, cât și celor care plănuiesc deschiderea unei afaceri în domeniu, având o tematică aplicată și discuții practice despre oportunități de dezvoltare ale unei ferme mixte.  

Verifica AICI cand este urmatoarea sesiune in Timisoara! 

CURSUL este ACREDITAT ANC:

În urma susţinerii unui examen, cursanţii vor primi certificat de absolvire acreditat de Ministerul Educatiei pe calificarea "OPERATOR ÎN FERME ECOLOGICE MIXTE", cod COR  314205.

Documentele necesare obligatorii pentru înscriere la examen sunt: copie buletin/ CI, copie certificat de naştere, copie diplomă de studii, copie certificat de căsătorie (dacă s-a schimbat numele).

Examenul se programează la aproximativ două săptămâni de la curs, de comun acord cu toţi participanţii la curs. Grupa minimă pentru organizarea unei sesiuni de examen este de 7 persoane. 

Examenul de acreditare ANC constă într-o probă scrisă de tip test grilă şi o probă practică: prezentarea unui proiect individual (format tiparit) realizat pe baza cunoştinţelor acumulate la curs. 

Competenţele dobândite în urma cursului sunt: 

 1. Aprovizionarea cu materii prime şi materiale specifice
 2. Organizarea suprafeţelor agricole şi a strucurii de cultură la nivelul unităţii
 3. Pregătirea terenului pentru înfiinţarea culturilor ecologice în câmp
 4. Fertilizarea culturilor de câmp ecologice
 5. Înfiinţarea culturilor de câmp cu tehnologie ecologică
 6. Executarea lucrărilor comune de întreţinere a plantelor de câmp ecologice
 7. Aplicarea tratamentelor pentru combaterea bolilor şi dăunătorilor
 8. Recoltarea producţiilor culturilor de câmp ecologice
 9. Aplicarea tehnologiei pentru cultura plantelor horticole în condiţii ecologice
 10. Creşterea animalelor în condiţii ecologice
 11. Efectuarea activităţilor specifice pentru certificare în agricultura ecologică


Nivelul studiilor obligatoriu pentru accesul la examenul de acreditare ANC este:

 Absolvent liceu cu sau fara diploma de bac. 

Certificatul de absolvire este util pentru:

A înfiinţa un PFA cu domeniul de activitate înscris pe diplomă
A afla informaţii valabile şi ultimele noutăţi din domeniu
A trece competenţele înscrise pe certificat în încadrarea juridica în fişa de angajat (cartea de muncă)
A aplica pentru fonduri europene sau a depune dovada certificării către APIA

Vezi AICI acreditarea.   

 PROGRAMUL CURSULUI  
  
 ZIUA 1: În prima zi de curs, participanții vor învăța de la lectorul Maria Toader, profesor în cadrul UASMV, principiile cultivării plantelor în sistem ecologic, rețete de fertilizatori și metode de recoltare.  
  
 ZIUA 2: Modulul de creștere a animalelor în sistem ecologic va fi susținut de lectorul Viorica Boboc, expert cu vasta experienta, care va prezenta toate speciile importante de animale cu tipologiile și nevoile lor de creștere în sistem ecologic.  
  
 ZIUA 3: În cea de-a treia zi de curs, dr. Ing. Aurelia Grecu, va prezenta cerintele de control ale unei ferme ecologice și informații despre completarea angajamentelor și cererilor unice de plată pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pentru PNDR 2014-2020 (Măsura 10 – agro-mediu și climă și Măsură 11 – agricultură ecologică). Informațiile prezentate îi vor ajuta pe fermieri în completarea adeverințelor APIA necesare depunerii dosarelor pentru obținerea subvențiilor.  

ZIUA 4: În ultima zi de curs, participanții vor face o vizită la una dintre cele mai cunoscute ferme ecologice din zona.  Cursanții vor discuta despre tehnologii de producție, metode de fertilizare și tipuri de culturi și vor beneficia de îndrumări și sfaturi de la un fermier cu experiență în agricultura ecologică.  
   
Până în prezent peste 600 de fermieri au obţinut certificatul acreditat de absolvire a programului de perfecţionare Operator în ferme ecologice mixte. Sesiuni de formare au fost susţinute în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie, în alte oraşe ale ţării, precum Constanţa, Arad şi Timişoara. Fermierii participanţi la cursurile de agricultură ecologică organizate de Creative Business Management au dezvoltat atât culturi legumicole, dar şi livezi, culturi de lavandă, culturi de trandafiri pentru dulceaţă, culturi de plante aromatice, culturi de cereale, culturi de fructe de padure. De asemenea, au absolvit cursul şi apicultori.

Prețul unui curs de agricultură ecologică este de 800 de lei/persoană. Costurile sunt scutite de TVA.  

-       accesul la curs şi la dezbaterile din cadrul acestuia,

-       suport de curs şi materialele aferente în format electronic,

-       sustinerea examenului şi certificatul de absolvire ANC,

-       înscrierea în comunitatea Agricultorilor Certificati BIO cu posibilitatea de a împărtăşi proiecte sau de a găsi parteneri de afaceri, precum şi de a contacta lectorii ulterior absolvirii cursului

-       diploma de participare recunoscuta de APIA:

   
  
Pentru înscrieri şi informaţii suplimentare, ne puteţi contacta telefonic la următoarele numere de telefon: 0743.183.353, sau prin e-mail: cursuri@cbmanagement.ro 

Testimoniale:

Cursul de agricultura ecologica a fost o oportunitate de a intelege constrangerile dar si avantajele pe care le avem atunci cand decidem infiintarea unei culturi ecologice. Problemele sunt multe, insa la fel de multe sunt si solutiile. Trebuie doar sa stim unde sa le cautam. Participarea la cursul organizat de Creative Business Management a fost in acelasi timp o buna ocazie de a cunoaste alti fermieri si ideile lor fascinante, in deplina armonie cu natura si mediul inconjurator.” spune  Florin Niculescu, director executiv la Cooperativa Agricola Bio Catina

Parteneri media:
Curs acreditat de Agricultura Ecologica

Urmareste acest video pentru a afla cum se desfasoara cursul acreditat de agricultura ecologica. Intra pe site-ul nostru www.cbmanagement.ro si vezi cand e programata urmatoare sesiune a cursului de agricultura ecologica.