Curs acreditat Managementul Fermei

Informatii Curs

  • Vineri, 15 decembrie, 2017 - Luni, 18 decembrie, 2017
  • Calea Serban Voda nr 44, sector 4  vezi harta
  • 1.200lei /pers; TVA 0

  • 10:00
  • 0743.183.353 / 021.337.23.54
  • Ministerul Educatiei; recunoscut de APIA

Acreditare: Sef de ferma agrozootehnica,  cod COR 122111

Vrei sa cresti veniturile obtinute din ferma pe care o ai printr-un management performant? Te asteptam la cursul de perfectionare Sef de Ferma cu toate informatiile necesare in managementul unei exploatatii agricole. Cursul este conceput special pentru cei care vor sa stapaneasca fluxul activitatilor unei ferme si sa realizeze planuri de afaceri pe termen mediu si lung. Cu o experienta de 4 ani in realizarea de cursuri pentru agricultori, venim cu un program de training complet, sustinut de specialisti recunoscuti in domeniu si conceput pe baza experientelor si asteptarilor impartasite de cursantii nostri.

Cursul este util atat fermierilor cu exploatatii de dimeniuni mari care doresc sa eficientizeze activitatea, dar si proprietarilor de ferme mici care isi doresc sa creasca printr-un plan de afaceri care sa fie finantat din fonduri europene.

 PROGRAMUL CURSULUI  

 ZIUA 1: Planul de afaceri al fermei

Lector: Violeta Rusu

  • Cum isi stabileste managerul obiectivele si in ce consta intocmirea unui plan de afaceri pe termen mediu. Capitolele unui plan de afaceri. 
  • Identificarea costurilor pentru dezvoltarea corecta a fermei. Alocarea bugetelor pentru investitii si dezvoltare.
  • Identificarea resurselor : resurse umane, terenuri, utilaje
  • Identificarea oportunitatilor: parteneri, retele de distributie. 
  • Identificarea surselor de finantare

 ZIUA 2Activitatea de productie vegetala a fermei 

Lector: Maria Toader

  • Planificarea si organizarea activitatii de productie a fermei: tipuri de sisteme de productie, resursele funciare si calitatea solurilor, sortimentul de culturi (cultura mare, legumicultura, pomi, vita de vie, plante de nutret) si zonarea acestora, structura culturilor, necesarul de tractoare si masini agricole in functie de dimensiunea fermei.
  • Consumurile specifice ale elementelor nutritive (N,P,K) si calcul dozelor de ingrasaminte; elaborarea unui plan de fertilizare.
  • Elaborarea fiselor tehnologice pe culturi si elaborarea planului de aprovizionare.
  • Amplasarea culturilor, rotatii si asolamente, lucrarile solului, aplicarea ingrasamintelor (fertilizarea), samanta si semanat (calculul normei de semanat, soiuri/hibrizi recomandati), lucrarile de ingrijire (combaterea integrata, combatere agenti patogeni, buruieni, daunatori, alte lucrari de ingrijire, irigarea), recoltarea. 
  • Evaluarea productiei probabile pe hectar si productia totala aferenta fiecarei culturi.
  • Organizarea recoltatului si transportul recoltei. Calculul spatiilor de depozitare.
  • Elaborarea devizelor tehnologice ce implica cheltuielile de productie aferente fiecarei culturi.
  • Productia secundara; riscuri in productia vegetala, reguli de bune practici ce trebuiesc respectate pentru protectia mediului.

 ZIUA 3Activitate de productie animala in ferma zootoehnica 

Lector: Viorica Boboc

  • Organizarea activitatii in zootehnie - intocmirea programului zilnic, verificarea respectarii normelor, organizarea activitatii  de furajare
  • Organizarea activitatii de comercializare a productiei vegetale si animale 
  • Valorificarea produselor fermei 
  • Norme de comercializare a produselor 
  • Investitii in utilaje de procesare 

ZIUA 4Marketingul si vanzarea produselor agricole 

Lector: Bianca Preda

  • Etapele esentiale in valorificarea produselor agricole 
  • Identificarea tipului de consumator (parteneri sau consumatori finali) 
  • Crearea unei strategii de promovare si vanzare. 
  • Etichetarea produselor - cum trebuie sa arate un logo-ul si prezentarea produsului 
  • Comunicarea mesajelor 
  • Bugetarea corecta a activitatilor de marketing intr-o ferma 

 CURSUL este ACREDITAT de Ministerul Educatiei:

In urma sustinerii unui examen, cursanţii vor primi certificat de absolvire acreditat de Ministerul Educatiei pe calificarea "SEF FERMA AGROZOOTEHNICA", cod COR  122111.
Documentele necesare obligatorii pentru inscrierea la examen sunt: copie buletin/ CI, copie certificat de nastere, copie diploma de studii, copie certificat de casatorie (dacă s-a schimbat numele).

Examenul se programeaza la cel putin doua saptamani de la curs, de comun acord cu toti participantii la curs. Acesta consta intr-o proba scrisa de tip test grila si o proba practica: prezentarea unui proiect individual (format tiparit) realizat pe baza cunostintelor acumulate la curs. 

Competentele dobandite in urma cursului sunt: 

  1. Stabilirea resurselor financiare si umane optime intr-o ferma si calcularea profitabilitatii acesteia. 
  2. Planificarea activitatii de productie vegetala a fermei: tipuri de sisteme de productie, stabilirea sortimentului de culturi, soiuri/hibrizi recomandati, rotatii si asolamente, structura culturilor, necesarul de tractoare si masini agricole, stabilirea surselor de finantare.
  3. Elaborarea planului de aprovizionare.
  4. Organizarea sistemului de lucrari ale solului.
  5. Elaborarea si coordonarea planului de fertilizare.
  6. Elaborarea planului de intretinere a culturilor agricole. 
  7. Elaborarea fiselor tehnologice la principalele culturi agricole.
  8. Evaluarea productiei probabile la principalele culturi.
  9. Coordonarea si organizarea lucrarilor de recoltare si transport ale produselor agricole vegetale.
  10. Organizarea fluxului anual de productie zootehnica - intocmirea programului zilnic, verificarea respectarii normelor si organizarea activitatii  de furajare
  11. Organizarea de activitati de comercializare a productiei vegetale si animale 
  12. Gestionarea stocurilor de materiale 
  13. Monitorizarea activitatilor din ferma
  14. Realizarea unui proiect de transport, depozitare si comercializare a produselor

Nivelul studiilor obligatoriu pentru accesul la examenul de acreditare ANC este: absolvent liceu cu sau fara diploma de bacalaureat. 

Certificatul de absolvire este util pentru:

  •  A infiinta un PFA cu domeniul de activitate înscris pe diploma
  • A afla informatii valabile si ultimele noutati din domeniu
  • A trece competentele inscrise pe certificat in incadrarea juridica in fisa de angajat (cartea de munca)
  • A aplica pentru fonduri europene 

Pana in prezent, peste 600 de fermieri au obtinut certificate de absolvire ale cursurilor de agricultura organizate de Creative Business Management. In cadrul parteneriatelor cu Camerele de Comert si Industrie din orasele Constanta, Arad si Timisoara au fost organizate peste 40 de sesiuni de training in tara.

 La finalizarea cursului, femierii pot intra intr-un grup de discutii creat special pentru a facilita colaborarile comerciale ulterioare. 

 COST:  Costul formarii de persoana este de 1200 lei / persoana (TVA inclus) si cuprinde:

  • Accesul la curs si la dezbaterile din cadrul acestuia
  • Suport de curs si materialele aferente in format electronic
  • Sustinerea examenului si certificatul de absolvire ANC
  • Diploma de participare Creative Business Management
  • Inscrierea in comunitatea agricultorilor cu posibilitatea de a impartasi proiecte sau de a gasi parteneri de afaceri, precum si de a contacta lectorii ulterior absolvirii cursului
  • Posibilitatea promovarii activitatii fermei in revista online Eco-Ferma.

Absolventii cursului de Agricultura Ecologica beneficiaza de pret special: 1000 lei/ persoana. Folositi codul #absolventAE la inscriere.

Te poti inscrie accesand butonul verde "Inscrie-te" din aceasta pagina, la telefon: 0743.183.353, sau prin e-mail la: cursuri@cbmanagement.ro .