5 spatii creative din Bucuresti in care sa iti organizezi evenimentele

Toamna aceasta vine cu noi provocari pentru event planneri si un sezon in care majoritatea evenimentelor si activitatilor se vor desfasura indoor. Organizatorii de evenimente care isi doresc sa fie creativi si sa transpuna oamenii care intra intr-o locatie intr-o atmosfera speciala au la dispozitie mai multe spatii neconventionale. Am ales cinci locatii creative cu ajutorul carora poti spune povestea evenimentului tau.

Seneca AntiCafe

”Punem pret pe timp, restul este gratuit” este deviza celor de la Seneca AntiCafe. Pornind de la un concept inventat in Rusia, Seneca este un spatiu luminos, cu design prietenos si librarie, in care se poate citi, lucra sau organiza expozitii, conferinte si workshop-uri, proiectii de film. Seneca AntiCafe are mai multe zone pe care le poti utiliza in functie de nevoie: o zona de relaxare cu fotolii, spatiul de workshop-uri, scena cu amfiteatru, libraria si bucataria cu autoservire. Seneca este echipata cu o serie de facilitati ce iti vor usura munca: calculatoare, imprimanta, scaner si proiector. Daca iti doresti sa organizezi un workshop intr-o atmosfera placuta unde publicul tau sa se simta confortabil, Seneca este spatiul potrivit.

Armonia cu mediul inconjurator si respectul pentru natura sunt doua dintre principiile celor de la Seneca AntiCafe. Este o zona potrivita sa organizezi conferinte, workshop-uri sau dezbateri pe teme precum ecologia, mediul sau conservarea resurselor naturale. Decorul special, luminos cu mese lungi si amfiteatru de lemn te ajuta sa transmiti mesajele intr-un loc care sa sustina conceptul. Spatiul este deschis si pentru cei care vor sa organizeze cursuri, seminarii, intalniri de echipa sau ateliere intr-o ambianta relaxata pe teme creative sau actuale, pe economie. Tot aici se organizeaza seri de discutii si proiectii TED. Anticafeneaua este potrivita si daca organizezi o expozitie de fotografie beneficiind de spoturi luminoase si panouri albe.

Point

Aflat intr-o cladire de patrimoniu renovata, Point ofera trei niveluri versatile si spatioase, fiecare avand o capaciate de aproximativ 120 de persoane. Este deopotriva un hub cultural, teatru, bar, restaurant si il poti inchira pentru evenimente. Spatiu generos, design-ul minimalist si facilitatile tehnice de care dispune fac din Point un loc potrivit pentru artele performative. La Point se pot organiza in primul rand expozitii de arta contemporana si piese de teatru, avand productii propirii si fiind permanent interesati de piese noi. Dispun de un spatiu special amenajat cu scena si fotolii pentru spectatori.

Daca iti doresti un loc in care sa proiectezi scurtmetraje sau sa organizezi concerte si petreceri, Point dispune de microfon, sonorizare, lumini si videoproiectoare. Se pot organiza frecvent si proiectii de filme in cadrul festivalurilor, precum si ateliere speciale sau masterclass-uri. Decorul ofera un spatiu adaptabil in care se pot expune fotografii, picturi sau instalatii. Barul si restaurantul de la parterul hub-ului permit organizarea petrecerilor din cadrul festivalurilor. De la evenimente corporate si team building-uri la expozitii de arta contemporana si piese de teatru, Point ofera un spatiu potrivit pentru evenimente creative.

Energiea

Energiea este in egala masura un hub urban si un pub, ”stabiliment de informare si experiment urbanesc”, cum se autodefinesc. Este un loc care imbina lejeritatea si relaxarea cu energia evenimentelor din zona artistico-culturala intr-un decor construit cu o personalitate puternica. In cladirea unei foste tipografii, Energiea este in prezent un spatiu unde se organizeaza ateliere, expozitii, workshop-uri sau dezbateri din cele mai diverse domenii: arte vizuale, teatru, film, literatura, muzica, gastronomie, jurnalism, anteprenoriat, responsabilitate sociala sau chiar fashion.

Decorul special cu litere, dar si  stalpii de sustinere din caramida rosie originala pastreaza istoria locului: o tipografie de la inceputul secolului XX. In acest loc se afla Stabilimentul de Arte Grafice Energiea, iar localul a pastrat numele. Este un spatiu potrivit pentru evenimente ce au la baza industriile creative, ateliere si masterclass-uri de design, ateliere de scriere creativa, dezbateri pe teme actuale. Sistemul de sonorizare, barul si restaurantul de la parter permit organizarea de petreceri corporate si concerte de Jazz, Funk, Indie  sau Alternative.

Cafe Verona

Spatiul apartine librariei Carturesti Verona fiind o anexa a acesteia. Vara se transforma intr-un loc relaxat in care poti organiza evenimete in aer liber, lansari si concerte intr-o gradina verde in mijlocul orasului.  Toamna si iarna, cafeneaua se muta in interior. Cafeneaua beneficiaza de o retea de internet puternica astfel incat poti sa trasmiti evenimentul live pe Facebook.

Atat in cafenea, cat si in ceainarie se pot organiza evenimente culturale, expozitii sau lansari de carte. Spatiul intim din ceainarie si libraria pot crea ambianta placuta si calda potrivita pentru discutii pe teme literare, dezbateri despre carti, cluburi de lectura sau lansari. Lumina permite si organizarea expozitiilor de fotografie. 

Spatiul cafenelei permite accesul unui public mai numeros decat cel din ceainarie si posibilitatea organizarii conferintelor de presa, lansarilor de carte. Aici se organizeaza frecvent dezbateri despre film romanesc contemporan, arta si teatru. Arhitectura casei, considerata una dintre cele mai frumoase din Bucuresti, face din Cafe Verona un spatiu care va transmite invitatilor tai o ambianta artistica, deopotriva boema si intelectuala.

Journey Pub

”La Journey, calatoria inspira evenimente” este deviza sub care organizeaza expozitii de fotografie, concerte, ateliere si proiectii de film. Locul dispune de 5 spatii cu decor personalizat: Up Above sau camera baloanelor cu aer cald cu o capacitate de aproximativ 100 de persoane, Down Below, o camera de relaxare, Sky Dome este o sala destinata organizarii evenimetelor private si terasa, gradina interioara acoperita.

Ce fel de evenimete se pot organiza la Journey? Decorul particular al fiecarui spatiu permite organizarea evenimentelor informale, chiar si cu un public mai putin numeros. Se pot organiza workshop-uri si dezbateri despre calatorii, film sau fotografie. Intregul design al acestul loc este gandit in jurul conceptului de calatorie, astfel ca e un spatiu potrivit pentru petreceri corporate tematice sau teambuilding.  Journey Pub dispune de proiector si se pot proiecta scurtmetraje, fotografii sau filme. Scena si facilitatile tehnice din Up Above permit organizarea de concerte de muzica live. Daca vrei sa transpui invitatii intr-o atmosfera ludica, luminos si cald, Sky Dome le va oferi senzatia unei case in copac.

Poti organiza atat evenimente private, cat si evenimene cu acces general. De asemenea, au propriile evenimente lunare numite ”Trip Talks” sub forma unor discutii deschise. La fiecare editie este invitat un pasionat de calatorii sa isi prezinte aventurile si experientele sale.

Baloanele cu aer cald, hartile, atlasele, ceasurile cu diferite fusuri orare, indicatoarele, fac din Journey  locul perfect pentru a organiza evenimente ce au la baza interesul pentru calatorii.

Daca te gandesti cum sa creezi conceptul evenimentului tau si sa alegi toate elementele care sa il transmita corect, vino si tu la cursul de Organizarea si planificarea evenimentelor pe care il sustine cu succes Bianca Preda de mai bine de 7 ani. Urmatoarea editie este pe 16-17 septembrie si mai sunt doar cateva zile in care te poti inscrie. 

Comments

Log in or register to post comments
Cursuri Recomandate
Workshop Copywriting & Content Writing Intensiv

Workshop Copywriting

  • Curs intensiv: 12 ore/ week-end
  • 70% aplicații practice
  • Reduceri preferențiale la instrumente de publicare
  • Cursul se programează la formarea unei grupe minime. 
Pret 700 lei
ÎNSCRIE-TE