Curs de agricultura ecologica

Informatii Curs

  • Sâmbătă, 4 iunie, 2016 - Duminică, 5 iunie, 2016
  • 10:00
  •  vezi harta
  • 0743.183.353/021.337.23.54
  • 800 lei

  • Curs autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari
Acum poti face plata si in rate!

LOCATII DE DESFASURARE :Curs de agricultură ecologică 

 Fermierii care doresc să afle care sunt cele mai noi și utile tehnologii pentru producțiile lor și persoanele care și-au propus să activeze în agricultura ecologică, se pot înscrie la cursul de Operator în ferme ecologice mixte. Cursul se adresează atât celor care au experiență în agricultura ecologică, cât și celor care plănuiesc deschiderea unei afaceri în domeniu, având o tematică aplicată și discuții practice despre oportunități de dezvoltare.  
  
 Cursul este acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări și recunoscut de Ministerul Educației Naționale și Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale. Toți participanții la cursul de agricultură ecologică vor primi în urma unui examen de specialitate un certificat de absolvire autorizat pe „Operator în ferme ecologice mixte”, cod COR: 314205. Vezi AICI acreditarea. 
  
 PROGRAMUL CURSULUI  
  
 ZIUA 1: în prima zi de curs, participanții vor învăța de la lectorul Maria Toader, profesor în cadrul UASMV, principiile cultivării plantelor în sistem ecologic, rețete de fertilizatori și metode de recoltare.  
  
 ZIUA 2: Modulul de creștere a animalelor în sistem ecologic va fi susținut de lectorul Viorica Boboc, președinte al Asociației Bioavicultorilor din România- BIOAVIROM, care va prezenta toate speciile importante de animale cu tipologiile și nevoile lor de creștere în sistem ecologic.  
  
 ZIUA 3: în cea de-a treia zi de curs, dr. Ing. Aurelia Grecu, va prezenta condițiile de certificare ale unei ferme ecologice și informații despre completarea și depunerea angajamentelor și cererilor unice de plată pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pentru PNDR 2014-2020 (Măsura 10 – agro-mediu și climă și Măsură 11 – agricultură ecologică). Informațiile prezentate îi vor ajuta pe fermieri în completarea adeverințelor APIA necesare depunerii dosarelor pentru obținerea subvențiilor.  

   ZIUA 4: în ultima zi de curs, participanții vor face o vizită la una dintre cele mai cunoscute ferme mixte din zona.  Cursanții vor discuta despre tehnologii de producție, metode de fertilizare și tipuri de culturi și vor beneficia de îndrumări și sfaturi de la un fermier cu experiență în agricultura ecologică. Deplasarea se va face cu un autocar, pus la dispoziție de organizator.  
  
 Cursul de agricultura ecologică este disponibil în 3 module. Cursanții pot opta pentru unul dintre următoarele module potrivit oricărei afaceri:  
 Curs operator în ferme ecologice mixte– 4 zile  
 Curs operator în ferme ecologice vegetale– 3 zile  
 Curs operator în ferme ecologice animale–3 zile  
  
 Prețul unui curs de agricultură ecologică variază între 650 și 800 de lei, în funcție de modulul ales. Pentru sesiunile desfășurate în alte orașe în afară de București, este dispobibil doar modulul mixt.  
  
 Costurile sunt scutite de TVA.  

Certificatul va foloseste pentru:

A infiinta un PFA cu domeniul de activitate inscris pe diploma
A afla informatii valabile si ultimele noutati din domeniu
A trece competentele inscrise pe certificat in incadrarea juridica in fisa de angajat (cartea de munca)
A aplica pentru fonduri europene sau a depune dovada certificarii catre APIA

  
  
  Pentru inscrieri si si informatii suplimentare, ne puteti contacta telefonic la urmatoarele numere de telefon: 0743.183.353, sau prin e-mail: cursuri@cbmanagement.ro


Parteneri media: