850 lei
700 lei
850 lei
700 lei

Despre curs

Mentiune: Acest curs se susţine în momentul în care se formează o grupă minimă sau in house, la cerere.

Te-ai gândit să devii producător de miere ecologică şi nu ştii care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi? 

Creative Business Management, în parteneriat cu Asociaţia Profesională ROMAPIS, a lansat singurul curs acreditat de apicultura ecologică din România, în urma căruia vei fi complet informat pentru a începe o afacere cu miere ecologică.

Cursul de apicultura ecologică oferă informaţii utile şi este susţinut de specialişti cu o vastă experienţă în domeniu. 

OPORTUNITĂŢI: 

Anul 2016, considerat cel mai dificil din câţi cunosc majoritatea apicultorilor romani în viaţă, s-a caracterizat prin producţie foarte mică de miere concomitent cu scăderea preţului la mierea convenţională. În aceste condiţii mierea certificată bio s-a achiziţionat angro la un preţ cu aproximativ 40% peste cel de la convenţional.

Peste 80% din producţia de miere ecologică din România pleacă anual în ţări precum Germania, Austria, Suedia şi alte ţări nordice, mierea noastră fiind recunoscută ca având o calitate remarcabilă. De-a lungul anilor, producătorii romani au obţinut numeroase premii şi medalii de aur în cadrul diferitelor expoziţii din Europa. Acest aspect motivează tot mai mulţi operatori să treacă de la apicultura convenţională la cea ecologică. Pentru a sprijini aceste iniţiative ale apicultorilor care doresc să-şi certifice ecologic stupina, cu atât mai mult cu cât procedura de certificare necesita obligativitatea de a cunoaşte reglementările naţionale şi europene care stau la baza obţinerii şi menţinerii standardului ecologic European, venim în întâmpinarea solicitărilor acestora printr-un curs special destinat certificării ecologice a produselor stupului.

ZIUA 1

MODUL 1 - Procedura de certificare a unei stupine ecologice

DURATA - 4 ore

TRAINER : Aurelia Grecu, inspector de certificare 

  • Paşii de iniţiere a unui proiect de certificare ecologică (legislaţia naţională şi europeană);
  • Regulile de conversie la apicultura ecologică şi perioada de tranziţie;
  • Constituirea şi reînnoirea familiilor de albine;
  • Reguli specifice pentru adăpostirea şi hrănirea albinelor ecologice;
  • Prevenirea bolilor şi tratamentul veterinar al albinelor ecologice;
  • Reguli de amplasare a stupinei şi condiţii specifice pentru pastoral;
  • Condiţii de extracţie a mierii, procesare, depozitare, ambalare;
  • Procedura de înregistrare a activităţilor realizate în stupina ecologică;
  • Reguli specifice de etichetare, comercializare şi export a produselor apicole ecologice;
  • Menţinerea certificării ecologice.

TRAINER: Aurelia Grecu este expert ecolog în domeniul protecţiei mediului, fiind autorizată de Ministerul Mediului ca şi elaborator de studii şi evaluări de mediu. Are, de asemenea, experienţa în domeniul agriculturii ecologice, în ultimii şapte ani profesând şi în sfera certificării produselor ecologice conform Standardului UE, inclusiv a celor provenite din apicultura ecologică. Ţinând cont de rolul esenţial pe care îl au albinele asupra diversităţii plantelor din natură, dar şi de calitatea superioară a produselor apicole ecologice, susţine şi promovează importanta apiculturii ecologice în România. 

MODUL 2 – Valorificarea florei melifere în apicultura ecologică

DURATA – 4 ore 

TRAINER : Maria Toader, lector USAMV 

  • Principalele specii de plante cu potenţial melifer şi tehnologia de cultivare a acestora în sistem ecologic. Scurta prezentare a acestora.
  • Tipurile de cules şi principalele zone bio-apicole din România.
  • Gestionarea unităţilor apicole în scopul polenizării.

TRAINER: Maria Toader este profesor în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti - Facultatea de Agricultură, Departamentul Ştiinţele Plantelor. În 2008 a obţinut diploma de doctor în agronomie, iar în 2010, certificarea pentru specializare în agricultură ecologică emisă de Asociaţia Ungară de Agricultură Ecologică şi Departamentul de Agricultură Ecologică din cadrul Universităţii Corvinus, Budapesta, Ungaria.

ZIUA 2

MODUL 3 – Tehnici specifice în conversia stupinei

DURATA – 4 ore 

TRAINER: Wilhelm Tartler, preşedinte Asociaţia MELIKOLEG

Partea 1.  Concept integral şi natural de combatere a varroozei

  • De ce un concept integral de combatere a varroozei?
  • Scurta prezentare a ciclului de dezvoltare a acarianului Varroa şi problemele pe care le provoacă la albinele melifere.
  • Medicamente autorizate în România pentru combaterea varroozei etc.
  • Prezentarea produselor şi echipamentelor pentru combaterea varroozei în apicultura ecologică.
  • Prezentarea fundului „antivarroa” şi avantajele lui pentru combaterea varroozei.
  • Indicele de mortalitate naturală asupra infestaţiei cu varrooza a familiilor de albine.
  • Prezentarea conceptului integral şi natural de combatere a varroozei.

Partea a 2-a. Schimbul de ceară în perioada de conversie

  • Importanta cerii pentru familia de albine, potenţialul de producţie etc.
  • Metode de schimbarea a cerii din surse proprii.
  • Surse de ceară certificata ecologic.
  • Metode de schimbare a cerii într-un singur sezon apicol.

MODUL 4 - Marketingul şi vânzarea produselor apicole

DURATA - 4 ore

TRAINER : Constantin Dobrescu, vicepreşedinte ROMAPIS

  • Piața mierii și a produselor apicole
  • Influența fraudelor asupra prețului și a comerțului cu miere
  • Importanța calității în comerțul cu miere
  • Mierea românească pe piața globală și națională
  • Vânzare directă/vânzare către procesator
  • Sisteme de garantare a calității
  • Maximizarea satisfacției consumatorilor la vânzarea directă a mierii și produselor apicole 

Cursul se adresează apicultorilor care doresc să intre în conversie cu stupina pentru a produce şi comercializa miere ecologică sau celor care cel puțin au făcut sau fac acum un curs de calificare în meseria de apicultor. 

Dincolo de acreditarea pe care o oferim, cursul se doreşte a fi o iniţiere în domeniul apiculturii ecologice. Credem că cel mai mare câştig pe care îl au participanţii este informaţia prezentată de cei mai buni specialişti în domeniu. 

Pe parcursul a două zile de formare, participanţii vor învăţa despre combaterea bolilor specifice stupului prin metode ecologice, despre regulamentele şi procedurile impuse în procesul de conversie, dar şi despre modalitatea prin care pot promova şi vinde mierea ecologică precum şi celelalte produse apicole certificate bio. 

Avantaje
Durata curs: 16 ore
Live online
Economisește 150 lei
Urmatoarele sesiuni
Trainer
Acum poti face plata si in rate!

Plata cursului tău este flexibilă! Poți plăti un curs în 4, 8 sau 12 tranșe egale. Folosește un card de rate emis de una dintre băncile din România și alege opțiunea de rate care ți se potrivește. Finalizează înscrierea prin opțiunea Plata online cu card bancar și vei putea alege numărul de rate în care vrei să plătești cursul.

Poți obține o reducere 10% dacă:
  • Ai urmat un curs la noi
  • Cumperi un pachet de două cursuri
  • Un prieten se înscrie la recomandarea ta

Mă înscriu
Poți obține o reducere de 25% dacă:
  • Achiziționezi 5 cursuri
  • Înscrii un grup de 5 persoane la același curs

Mă înscriu

Articole Recomandate

Noi scheme de ajutor pentru fermieri din fonduri externe nerambursabile. Experții Cursuri Creative te ajuta să scrii proiectul de finanțare pentru proiecte de agricultură și să îl depui.
Regulile de funcționare ale agriculturii ecologice se schimbă ca urmare a modificărilor legislative europene. Până să se alinieze la noile reguli, fermierii care produc bio în România au intrat într-un blocaj administrativ provocat de lipsa normelor de aplicare ale noului regulament.
Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi faci pentru a putea să etichetezi ambalajul produselor tale cu însemnul BIO sau organic, așa cum se regăsește pe produsele din alte țări.
Testimoniale

A fost un curs reusit, foarte interactiv si cu multe exemple practice, inclusiv cu raspunsuri la toate intrebarile noastre venite pe parcurs. Suportul este foarte cuprinzator, iti multumim pentru toate informatiile pe care ni le-ai impartasit si pastram legatura pe viitor! De asemenea, iti multumim pentru pasiunea cu care ai sustinut cursul si pentru rabdarea acordata fiecarui subiect.

Anda Balan
Testimoniale

Mi-a placut cursul de organizare de evenimente. Am invatat multe despre cum sa gestionez mai bine evenimentele companiei la care lucrez si mi-a fost mai simplu sa imi inteleg clientii. Este un curs la care merita sa participi.

Ioana Popescu
Testimoniale

In cadrul cursului de Digital Marketing am trecut atat prin elemente de SEO, cat si de SMO, actualizate cu noile tendinte si predate de trainerul Ionut Condrutz care mi-a raspuns la toate nelamurile si intrebarile pe care le-am avut. Recomand cu toata increderea acest curs pentru ca mi-a depasit asteptarile.

Madalina-Nicoleta Barbu
Rezervă-ți un loc la curs prin apăsarea butonului de înscriere, prin e-mail la adresa: office@cursuri-creative.ro sau sunând la 0743.183.353.